The Reverse Courtyard - Design Republic Flagship Store

The Reverse Courtyard - Design Republic Flagship Store

The design republic flagship store in shanghai held unique design challenges due to unaligned walls and columns and varying floor elevations. Neri&Hu’s design resolved this by inserting the abstracted notion of a courtyard into the main space. To convey the essence of the historic structure, the primary space was transformed into a canvas by architecturally defining it with glass panels. At the center is a wooden sculptural piece in the form of a raised platform which reinforces retailer’s concept of functioning as an educational platform for design. The platform functions as a display system with an interchangeable kit of parts for a dynamic shopping experience.

Gross Area
600 m²

Status
Complete

Completion Date
August 2006

Duration
November 2005 – August 2006

Address
1F, 5 Zhong Shan Dong Yi Road, Huangpu District, Shanghai, China

2009
Perspective Awards 2009, by Perspective Magazine, Hong Kong, ChinaDesign Republic Flagship Store, Best Interior Retail category, Winner
2007
Design for Asia (DFA) Award 2007, by Hong Kong Design Center, Hong Kong, ChinaDesign Republic Flagship Store, ‘Best Design from Greater China’, Winner