Rachel's Burger
1 / 14

Rachel's Burger

Drawing inspiration from the American drive up burger joints of the 1950’s, the restaurant was envisioned as a porous space where the boundaries between inside and outside are blurred.

The exterior walls can be fully opened to further extend the perceived and actual boundaries of the restaurant. When fully closed, however, a clever combination of clear and textured glass along with mirror are used to great effect to visually extend the boundaries of the space while bringing light, views and streetscape deep into the interior.

The dematerialization of the walls is further emphasized by the dominance of the horizontal planes.

The roof structure seemingly floats above the space while the floor rises and falls to support the custom eating and seating surfaces, integrating communal tables with pivoting benches accommodating for individual or group dining flexibility.

Gross Area
93 m²

Status
Complete

Completion Date
May 2015

Duration
August 2014 – May 2015

Address
202 Wukang Road, Xuhui District, Shanghai, China

2017
Building of the Year Awards 2017, by ArchDaily Website Rachel's Burger, Hospitality Architecture Category, Finalist
2016
A&D Trophy Awards 2016, by Perspective Limited, Hong Kong, ChinaRachel's Burger, Best Bar/Restaurant Category in Interior Design, Certificate of Excellence
Asia Pacific Interior Design Awards 2016, by Hong Kong Interior Design Association, Hong Kong, ChinaRachel's Burger, Food Space Category, Bronze
Best of Year Awards 2016, by Interior Design Magazine, New York, USARachel's Burger, Hospitality: Counter Service Category, Shortlist